ribistvo

Za ribiče

Ribiči in ljubitelji ribolova nasploh, lahko na Kočevskem izbirate med štirimi ribolovnimi revirji, v katerih so naseljene številne vrste rib. Poznavalci vedo, da vodnih prebivalcev kljub njihovi množičnosti ni mogoče loviti kar povprek in kadarkoli. Dovoljene niso niti vse vrste vab, lov na sulca pa si lahko omislite samo tisti, ki imate opravljen izpit za športnega ribiča. Zlata ribica, ki želje izpolnjuje po tekočem traku, je s Kočevske sicer odplavala, kljub temu pa boste v tukajšnjih vodah naleteli na marsikaterega zanimivega vodnega stanovalca. 

Kočevsko jezero

Kočevsko jezero je bogato z roparicami in krapi, pa kleni, linji in rdečeperkami. V njegove vode je pred leti pomotoma zašel tudi amur, ne manjka pa niti somov, ščuk in smučev.

Kolpa

V Kolpi biva kar 39 avtohtonih vrst rib, med katerimi so potočne postrvi, lipani, mrene, platnice, podusti in kleni. Med manjšimi vrstami, ki so si izborile svoj prostor pod vodo so tudi glavači, pisanci, činklje, nežice in piškurji.

Reško jezero

Ščuke, smuči, krapi, linji, kleni, rdečeperke, ostriži, pa tudi školjke brezzobke in raki jelševci so si za svoje bivališče izbrali Reško jezero v Kočevski Reki. Edini dovoljeni način ribolova je vijačenje, v izvirnem delu jezera pa je vsakršen ribolov prepovedan.

Rinža

Z ribami je bogata tudi kočevska ponikalnica, Rinža. V njenem svetu živijo krapi, amurji in ščuke. Na trnek se vam bodo ujeli še smuči, boleni, linji, kleni, rdečeperke, ostriži, globočki ter lipan in potočna postrv.

Več informacij in cene v naši spletni trgovini.

sl_SISlovenian
sl_SISlovenian