Za avanturiste

Preživite v naravi, poletite pod oblake ali se potopite na obisk k človeški ribici! Ste se pripravljeni odpovedati vsakdanjemu udobju- topli postelji, pripravljeni večerji, celo toaletnemu papirju? Vas bolj kot to zanima podvodni in podzemni svet Bilpe, priljubljenega zbirališča čarovnic? Ali pa so vaše sanje, da bi – uspešneje kot Ikar – leteli pod oblaki? Potem vas čakajo dogodivščine, ki si jih boste zapomnili za vse življenje.


Preživetje v naravi

Če mislite, da imajo živali srečo, ker jim, vsaj v nekaterih primerih, ni treba prenašati zoprne službe in/ali poslušati šefa, ženo, otroke ali tečne sosede, boste po tem preživetju mislili drugače. Iskanje hrane in vode ter priprava zatočišča vam bodo vzeli večino časa, v preostanku pa boste imeli priložnost za samorefleksijo in občudovanje lastnih zmožnosti tipa: »Kdo bi si mislil, da zmorem vse to?« ali pa vprašanja tipa: »Kaj mi je tega treba bilo«?


Potapljanje

Dobrodošlico v tej podzemni katedrali, ki je še vedno polna skrivnosti in ki jo sestavljajo štiri jame, vam bodo izrekle male jezerske deklice. Te vas bodo popeljale po rovih, ki so se razporedili v več nadstropjih. V prvem se razprostira dvorana, v kateri ima bivališče velika kolonija netopirjev, ki tu prečesavajo arheološko najdišče. V drugem delu boste našli še en dvor s kapniškimi tvorbami in kamini, ki se po strmem vzponu končajo. Vhod v jamo, v kateri v miru plava tudi človeška ribica, je v steni, ki je 30 metrov nad tlemi. Nad jezerom se boči stena, ki jo je Valvasor imenoval Stena odmevov, podobna pa je vragovi glavi. V steni, pravijo tisti, ki so si jo pozorno ogledali, mrgoli človeških in vražjih likov, za svojo pa so si jo vzele tudi čarovnice, ki so od tam vzletale sestankovat na Klek.


Za ljubitelje letenja

Dandanašnji so poleti na okolju prijaznih metla in tudi na sesalcih, ki so jih uporabljale kočevske čarovnice, preteklost. Pod nebo se je namreč lažje, a zaradi cen bencina tudi nekoliko dražje, vzpeti s katerim od ultralahkih motornih letal ali motornim zmajem. Čeprav so nekatera od njih izdelana kar doma, se ni bati, da bi del, dva ali trije, odpadli med samim poletom. Če pa slučajno že bi, bo izkušnja še veliko bolj avanturistična kot ste se nadejali.

sl_SISlovenian
sl_SISlovenian