Preživetje v naravi

Si še sposoben preživeti v divjini, kjer pravil ne določa človek, temveč Narava? Kjer ni domačega udobja in varnosti in kjer nenehni boj za obstanek ne pozna usmiljenja? Potem pridi in nekaj časa preživi v hotelu pod zvezdami ter s pomočjo vodičev obnovi znanje, zapisano v tvoji krvi! Najdi notranji mir in začuti utrip divjine, ki pod tanko kopreno zelenja skriva popoln svet. Naj te preseneti lastna iznajdljivost, ki te bo iztrgala iz vsakdanje razvajenosti in te opremila z osnovnimi veščinami preživetja, vrednimi samega Robinsona Crusoeja.

Si upaš?

Spanje na prostem, v gozdu, mraz, prisotnost divjih živali in nepričakovani nočni šumi narave. Minimalna oprema, ki ne vsebuje, hrane, elektronskih naprav, svetilk, šotorov in toaletnega papirja. Odvisnost od lastnih sposobnosti in vodnikove iznajdljivosti ter naravne prijaznosti. Soočenje z lastnimi mislimi, strahovi in demoni, ki so včasih hujši od miške na ražnju.

Če se klicu divjine več ne moreš upirati, se nam pridruži na tridnevnem preseganju lastnih omejitev, po katerem boš na življenje gledal v drugačni luči.

Osemdnevni program

Potem ko si se udeležil tridnevnega programa in ugotovil, da lahko preživiš celo brez takšnih malenkosti kot je toaletni papir, ti je jasno, da je osemdnevni program namenjen le ekstremistom. Če živiš za to, da presegaš lastne zmogljivosti ali si to šele želiš, se podaj na daljše srečanje z naravo, kjer bo v ospredju samospoznavanje, poglobljeno spoznavanje izgubljenih znanj, ohranjanje morale in iskanje hrane.

Team building

Če želite ponovno najti kolektivnega duha v vašem podjetju ali organizaciji ter povezati zaposlene in izboljšati storilnost, je program naravnega preživetja prava izbira. Spanje na prostem v gozdu in minimalna oprema, ki ne vsebuje nobenih tehnoloških igrač in pripomočkov, bo prebudilo tudi tiste, ki so povsem zapadli v rutino delovnega vsakdana. Do izraza bo prišlo medsebojno sodelovanje, saj bodo posamezniki pri premagovanju osnovnih ovir, kot je iskanje hrane, priprava ognja in bivakov ter nočne straže, odvisni drug od drugega.

Družine

Želite povezati družino in ponovno spoznati enkratnost in izjemnost vsakega od družinskih članov ter se ob tem še zabavati?  In to kljub temu, da še nimate veliko izkušenj s preživljanjem v gozdu ali ste zeleno gmoto videli le od daleč? Potem je zeleni program, po katerem ne boste več tujci v lastni hiši, pravi za vas.

Program je podoben rdečemu, težjemu programu preživetja, a je prilagojen specifičnim sposobnostim družinskih članov. Spanje na prostem bo zato zamenjalo spanje v koči, hrana  na mizi pa ne bo povsem odvisna od vaših lovskih sposobnosti. Kljub temu ne boste prikrajšani niti za spoznavanje naravnih zakonitosti, posebnosti in zanimivosti niti za izkušnjo, ki vam bo spremenila življenje.

sl_SISlovenian
sl_SISlovenian